Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Отварање црногорског павиљона на Бијеналу архитектуре у Венецији

Министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић отвориће 27. маја 2016. године, у Палаззо Малипиеро у Венецији у 19:00 сати, Црногорски павиљон на XВ Бијеналу архитектуре.

Тема црногорског павиљона је Пројекат солана Улцињ, која кореспондира са темом Бијенала „Извјештавање са фронта“. Њиме се наглашава значај проналажења симбиозе човјека и природе и дају одрживи предлози у вези са будућношћу солане у Улцињу. 

Кустоси павиљона, професор Барт Лоцма и Катарина Вајнбергер из Инзбрука, са комесарком Дијаном Вучинић из Министарства одрживог развоја и туризма, изабрали су ауторске тимове који ће представљати Црну Гору на овогодишњем бијеналу. 

Ауторски тим из Црне Горе су Марко Стјепчевић и Немања Милићевић из Подгорице, са три међународна тима - ЛААЦ из Инзбрука, ЛОЛА Ландсцапе Арцхитецтс из Ротердама и ецоЛогицСтудио из Лондона. Њихова четири пројекта биће изложена у Црногорском павиљону од 28. маја до 27. новембра 2016. године.

Министарство одрживог развоја и туризма, уз подршку спонзора, организовало је чартер лет за све учеснике националног конкурса за пројекат изложбе у црногорском павиљону, који ће на дан отварања обићи са учесницима Конкурса, ауторским тимовима, кустосима и комесаром. 

У Венецији ће 29. маја бити одржан симпозијум „Извјештавање из Црне Горе“, који се бави пројектом Солана Улцињ.


Министарство одрживог развоја и туризма / Служба за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?