Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ekspertska misija EU za vladavinu prava u Crnoj Gori

Objavljeno: 21.10.2016. 17:08 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija
Ekspertska misija Evropske unije o prevenciji korupcije u naročito osjetljivim oblastima- obrazovanju, boraviće u Crnoj Gori od 24. do 28. oktobra 2016.

Eksperti iz Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske će tokom predstojeće sedmice održati niz sastanaka s predstavnicima Ministarstva prosvjete, Agencije za sprječavanje korupcije, Uprave za inspekcijske poslove, kao i sa članovima radne grupe za poglavlje 23. 

Sastanci će omogućiti direktnu razmjenu informacija predstavnika crnogorskih institucija s ekspertima o konkretnim pitanjima u okviru prevencije korupcije u oblasti obrazovanja.

Posjeta eksperata je prilika da crnogorske institucije pokažu EK i državama članicama napredak u ovoj oblasti, kako kroz usklađivanje domaćih propisa s pravnom tekovinom EU, tako i u dijelu njihovog sprovođenja. Razmjena mišljenja i preporuke eksperata poslužiće crnogorskim organima za postizanje što boljih rezultata u oblasti vladavine prava.

Posjete ekspertskih misija su dio novog pristupa u pregovorima s EU i predstavljaju redovni mehanizam kojim Evropska komisija procjenjuje stanje u poglavlju 23-Pravosuđu i temeljnim pravima.
                                                                                     
MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA I EVROPSKIH INTEGARCIJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?