Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Експертска мисија ЕУ за владавину права у Црној Гори

Експертска мисија Европске уније о превенцији корупције у нарочито осјетљивим областима- образовању, боравиће у Црној Гори од 24. до 28. октобра 2016.

Експерти из Уједињеног краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске ће током предстојеће седмице одржати низ састанака с представницима Министарства просвјете, Агенције за спрјечавање корупције, Управе за инспекцијске послове, као и са члановима радне групе за поглавље 23. 

Састанци ће омогућити директну размјену информација представника црногорских институција с експертима о конкретним питањима у оквиру превенције корупције у области образовања.

Посјета експерата је прилика да црногорске институције покажу ЕК и државама чланицама напредак у овој области, како кроз усклађивање домаћих прописа с правном тековином ЕУ, тако и у дијелу њиховог спровођења. Размјена мишљења и препоруке експерата послужиће црногорским органима за постизање што бољих резултата у области владавине права.

Посјете експертских мисија су дио новог приступа у преговорима с ЕУ и представљају редовни механизам којим Европска комисија процјењује стање у поглављу 23-Правосуђу и темељним правима.
                                                                                     
МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА И ЕВРОПСКИХ ИНТЕГАРЦИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?