Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar sporta Nikola Janović u posjeti opštini Budva

Objavljeno: 06.03.2017. 20:23 Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 

Budva: Susret ministra sporta Nikole Janovića sa predsjednikom Opštine Draganom Krapovićem - kadrovi

   
   
     

Ministar sporta Nikola Janović boravio je danas u radnoj posjeti opštini Budva, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Draganom Krapovićem i obišao Osnovnu školu „Stefan Mitrov Ljubiša“.

Prilikom susreta sa predjednikom Opštine, ministar Janović je izrazio zadovoljstvo posjetom Budvi i istakao da posebnu pažnju treba posvetiti afirmaciji školskog sporta, rekavši da „sistem školskog sporta formalno postoji, ali ne funkcioniše na zadovoljavajućem nivou“, pa stoga, akcenat treba staviti na osnivanje školskih sportskih društava i organizovanje takmičenja tokom cijele godine. U tom kontekstu, ministar Janović je najavio potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Ministarstvom prosvjete, čiji je cilj zajedničko djelovanje na unapređenju i razvoju školskog sporta kroz uključivanje što većeg broja učenika u sportske aktivnosti, sa posebnim fokusom na neaktivnu djecu, kao i formiranje školskih sportskih sekcija, organizovanje sistema takmičenja u školama i razvoj aktivnosti na unapređenju školske sportske infrastrukture, koja je na raspolaganju djeci u nastavi fizičkog vaspitanja. Osim toga, ministar je predsjednika Opštine upoznao i sa obavezom Ministarstva sporta da do trećeg kvartala ove godine pripremi centralni strateški dokument u oblasti sporta, a to je Nacionalni program razvoja sporta za naredni višegodišnji period.

Predsjednik Opštine Krapović se zahvalio ministru na posjeti i iskazao spremnost da sarađuje i podrži svaku inicijativu Ministarstva koja je usmjerena na stvaranje sportskih navika i razvoj zdravih stilova života kod djece i omladine. Naglasio je da opština Budva izdvaja značajna sredstva za rad sportskih klubova i uopšte za razvoj sporta, međutim, situacija je alarmantna kada je u pitanju stanje sportskih objekata. U tom kontekstu, upoznao je Ministra sa projektom prekogranične saradnje, za koji je Opština aplicirala zajedno sa NVO „Građanska inicijativa“, koji se odnosi na afirmaciju korišćenja javnih površina, a pogotovo sportskih terena i igrališta za djecu.

Nakon sastanka sa predsjednikom opštine Budva, ministar Janović je obišao Osnovnu školu „Stefan Mitrov Ljubiša“, gdje se sastao sa upravom škole. Ministar je takođe prisustvovao dijelu časa fizičkog vaspitanja i tom prilikom podijelio učenicima prigodne poklone.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?