Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар спорта Никола Јановић у посјети општини Будва

Објављено: 06.03.2017. 20:23 Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 

Будва: Сусрет министра спорта Николе Јановића са предсједником Општине Драганом Краповићем - кадрови

   
   
     

Министар спорта Никола Јановић боравио је данас у радној посјети општини Будва, гдје се састао са предсједником Општине Драганом Краповићем и обишао Основну школу „Стефан Митров Љубиша“.

Приликом сусрета са предједником Општине, министар Јановић је изразио задовољство посјетом Будви и истакао да посебну пажњу треба посветити афирмацији школског спорта, рекавши да „систем школског спорта формално постоји, али не функционише на задовољавајућем нивоу“, па стога, акценат треба ставити на оснивање школских спортских друштава и организовање такмичења током цијеле године. У том контексту, министар Јановић је најавио потписивање Меморандума о сарадњи са Министарством просвјете, чији је циљ заједничко дјеловање на унапређењу и развоју школског спорта кроз укључивање што већег броја ученика у спортске активности, са посебним фокусом на неактивну дјецу, као и формирање школских спортских секција, организовање система такмичења у школама и развој активности на унапређењу школске спортске инфраструктуре, која је на располагању дјеци у настави физичког васпитања. Осим тога, министар је предсједника Општине упознао и са обавезом Министарства спорта да до трећег квартала ове године припреми централни стратешки документ у области спорта, а то је Национални програм развоја спорта за наредни вишегодишњи период.

Предсједник Општине Краповић се захвалио министру на посјети и исказао спремност да сарађује и подржи сваку иницијативу Министарства која је усмјерена на стварање спортских навика и развој здравих стилова живота код дјеце и омладине. Нагласио је да општина Будва издваја значајна средства за рад спортских клубова и уопште за развој спорта, међутим, ситуација је алармантна када је у питању стање спортских објеката. У том контексту, упознао је Министра са пројектом прекограничне сарадње, за који је Општина аплицирала заједно са НВО „Грађанска иницијатива“, који се односи на афирмацију коришћења јавних површина, а поготово спортских терена и игралишта за дјецу.

Након састанка са предсједником општине Будва, министар Јановић је обишао Основну школу „Стефан Митров Љубиша“, гдје се састао са управом школе. Министар је такође присуствовао дијелу часа физичког васпитања и том приликом подијелио ученицима пригодне поклоне.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?