Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kreativna Evropa: Objavljen poziv za međusektorske projekte

Objavljeno: 09.05.2019. 18:55 Autor: mku
Ministarstvo kulture informiše da je u okviru programa Kreativna Evropa objavljen poziv za dostavljanje međusektorskih prijedloga projekata na temu: Digitalno povezivanje kulturnih i audiovizuelnih djelatnosti.

U okviru ovog poziva, biće podržani projekti koji: 

1) nude nove modele stvaranja ukrštanjem različitih kulturnih i kreativnih oblasti (uključujući audivozuelne djelatnosti);

2) podstiču osmišljavanje inovativnih međusektorskih pristupa u cilju olakšavanja distribucije i promocije kulturnog i kreativnog sektora, uključujući kulturnu baštinu.

Rezultati aktivnosti sprovedenih u okviru projekta bi trebalo da budu prezentovani kroz javne radionice i procjene uticaja aktivnosti.

Potencijalni aplikanti za ovaj poziv su konzorcijumi od najmanje tri pravna lica iz tri različite zemlje učesnice programa Kreativna Evropa, koja se bave kulturnom i kreativnom djelatnošću, uključujući audivizuelnu oblast.

Prihvatljive su one aktivnosti koje uključuju audiovizuelne i nove digitalno-tehnološke aspekte koji treba da budu sprovedeni u nekoj od sljedećih oblasti: muzeji, izvođenja uživo (live performances) i/ili kulturna baština.

Minimalni budžet koji se u okviru projekta može zatražiti od Evropske komisije je 150.000,00 eura, što predstavlja 60% od ukupnog planiranog budžeta (ostala sredstva obezbjeđuju projektni partneri). Opredijeljeni budžet za ovaj poziv iznosi 1.75 miliona eura.

Period prihvatljivosti za implementaciju aktivnosti je od 01.01.2020. godine do 30.06.2021. godine (18 mjeseci).

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 20. jun 2019. godine u 12:00 časova po vremenskoj zoni u Briselu.

Ovdje možete pronaći: tekst poziva i smjernice za aplikante.

Za više informacija možete kontaktirati Desk za Kreativnu Evropu na mejl adresu milena.raznatovic@mku.gov.me

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?