Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Креативна Европа: Објављен позив за међусекторске пројекте

Објављено: 09.05.2019. 18:55 Аутор: мку
Министарство културе информише да је у оквиру програма Креативна Европа објављен позив за достављање међусекторских приједлога пројеката на тему: Дигитално повезивање културних и аудиовизуелних дјелатности.

У оквиру овог позива, биће подржани пројекти који: 

1) нуде нове моделе стварања укрштањем различитих културних и креативних области (укључујући аудивозуелне дјелатности);

2) подстичу осмишљавање иновативних међусекторских приступа у циљу олакшавања дистрибуције и промоције културног и креативног сектора, укључујући културну баштину.

Резултати активности спроведених у оквиру пројекта би требало да буду презентовани кроз јавне радионице и процјене утицаја активности.

Потенцијални апликанти за овај позив су конзорцијуми од најмање три правна лица из три различите земље учеснице програма Креативна Европа, која се баве културном и креативном дјелатношћу, укључујући аудивизуелну област.

Прихватљиве су оне активности које укључују аудиовизуелне и нове дигитално-технолошке аспекте који треба да буду спроведени у некој од сљедећих области: музеји, извођења уживо (ливе перформанцес) и/или културна баштина.

Минимални буџет који се у оквиру пројекта може затражити од Европске комисије је 150.000,00 еура, што представља 60% од укупног планираног буџета (остала средства обезбјеђују пројектни партнери). Опредијељени буџет за овај позив износи 1.75 милиона еура.

Период прихватљивости за имплементацију активности је од 01.01.2020. године до 30.06.2021. године (18 мјесеци).

Рок за достављање пројектних приједлога је 20. јун 2019. године у 12:00 часова по временској зони у Бриселу.

Овдје можете пронаћи: текст позива и смјернице за апликанте.

За више информација можете контактирати Деск за Креативну Европу на мејл адресу милена.разнатовиц@мку.гов.ме

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?