Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bogdanović sa korisnicima programa “Kreativna Crna Gora”: zadovoljni početkom realizacije, uskoro i drugi konkurs

Objavljeno: 13.06.2019. 21:01 Autor: Ministarstvo kulture
Izložbu „Kreativna Crna Gora“, koja je u maju postavljena u Udruženju likovnih umjetnika Crne Gore, sinoć je obišao ministar kulture Aleksandar Bogdanović. Tom prilikom, on je razgovarao sa 11 autora koji su dobili podršku na prvom konkursu u okviru programa „Kreativna Crna Gora“, koji realizuje Ministarstvo kulture.

Tokom događaja, autori su predstavili svoje proizvode, a više riječi sinoć je bilo i o mogućnostima njihovog plasmana. U tom kontekstu, ministar Bogdanović istakao je kako će Ministarstvo kulture pomoći autorima kako bi njihovi proizvodi bili što dostupniji na tržištu.

Tokom obilaska, istaknuto je i kako je program „Kreativna Crna Gora“, kroz koji su stvaraocima obezbijeđena sredstva, prostor ili oprema za rad, rezultirao nizom proizvoda namijenjenih serijskoj produkciji. Pritom, riječ je o prvim projektima te vrste u Crnoj Gori.

Zbog svega navedenog, tokom razgovorima sa autorima, ministar Bogdanović zaključio je kako je program „Kreativna Crna Gora“ za sada ispunio očekivanja, ali i kako uskoro slijedi raspisivanje drugog konkursa, tokom kojeg će Ministarstvo kulture podržati još niz novih ideja i stvaralaca.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?