Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић са корисницима програма “Креативна Црна Гора”: задовољни почетком реализације, ускоро и други конкурс

Објављено: 13.06.2019. 21:01 Аутор: Министарство културе
Изложбу „Креативна Црна Гора“, која је у мају постављена у Удружењу ликовних умјетника Црне Горе, синоћ је обишао министар културе Александар Богдановић. Том приликом, он је разговарао са 11 аутора који су добили подршку на првом конкурсу у оквиру програма „Креативна Црна Гора“, који реализује Министарство културе.

Током догађаја, аутори су представили своје производе, а више ријечи синоћ је било и о могућностима њиховог пласмана. У том контексту, министар Богдановић истакао је како ће Министарство културе помоћи ауторима како би њихови производи били што доступнији на тржишту.

Током обиласка, истакнуто је и како је програм „Креативна Црна Гора“, кроз који су ствараоцима обезбијеђена средства, простор или опрема за рад, резултирао низом производа намијењених серијској продукцији. Притом, ријеч је о првим пројектима те врсте у Црној Гори.

Због свега наведеног, током разговорима са ауторима, министар Богдановић закључио је како је програм „Креативна Црна Гора“ за сада испунио очекивања, али и како ускоро слиједи расписивање другог конкурса, током којег ће Министарство културе подржати још низ нових идеја и стваралаца.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?