Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Poziv za podnošenje predloga za studije slučaja komunikacije i obrazovanja o klimatskim promjenama

Objavljeno: 01.12.2021. 12:02 Autor: Zavod za školstvo

Projekat praćenja i evaluacije komunikacije i obrazovanja o klimatskim promjenama (MECCE) je međunarodni partnerski projekat čiji je cilj unapređenje kvaliteta komunikacije i obrazovanja o klimatskim promjenama u politici i praksi.

Komunikacija i obrazovanje o klimatskim promjenama (CCE) prepoznati su kao prioritet u Pariškom sporazumu i Ciljevima održivog razvoja UN.

Projekat praćenja i evaluacije komunikacije i obrazovanja o klimi (MECCE) finansira studije slučaja inovativne komunikacije i obrazovanja o klimatskim promjenama s ciljem unapređenja razumijevanja šta je to kvalitetna komunikacija i obrazovanje o klimatskim promjenama na globalnom nivou.

Trenutno, komunikacija i obrazovanje o klimatskim promjenama se u najvećem dijelu odnosi na prenošenje informacija o klimatskim promjenama učenicima. Najnovija istraživanja pokazuju da je potreban holistički pristup sa fokusom na lokalne probleme i rješenja. Stoga će studije slučaja pomoći projektu MECCE da prepozna kvalitetnu politiku i/ili praksu kada je riječ o komunikaciji i obrazovanju o klimatskim promjenama jer će omogućiti razmjenu znanja kreatorima politike, praktičarima i istraživačima širom svijeta. Studije slučaja će doprinijeti stvaranju nove globalne baze znanja i pomoći u informisanju i poboljšanju politike i prakse u lokalnom, regionalnom i globalnom kontekstu.

MECCE poziva istraživače i praktičare kao pojedince, organizacije ili partnerstva zainteresovanih strana da uzmu učešća u ovoj inicijativi.

Prijave se podnose na engleskom, francuskom ili španskom jeziku putem portala Case Studies - MECCE

Nagrada do 10.000 CAD je opredjeljena za deset najboljih predloga, kako bi se omogućila njihova realizacija.

Rok za prijavu je 4. januar 2022. godine.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?