Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за подношење предлога за студије случаја комуникације и образовања о климатским промјенама

Објављено: 01.12.2021. 12:02 Аутор: Завод за школство

Пројекат праћења и евалуације комуникације и образовања о климатским промјенама (МЕЦЦЕ) је међународни партнерски пројекат чији је циљ унапређење квалитета комуникације и образовања о климатским промјенама у политици и пракси.

Комуникација и образовање о климатским промјенама (ЦЦЕ) препознати су као приоритет у Паришком споразуму и Циљевима одрживог развоја УН.

Пројекат праћења и евалуације комуникације и образовања о клими (МЕЦЦЕ) финансира студије случаја иновативне комуникације и образовања о климатским промјенама с циљем унапређења разумијевања шта је то квалитетна комуникација и образовање о климатским промјенама на глобалном нивоу.

Тренутно, комуникација и образовање о климатским промјенама се у највећем дијелу односи на преношење информација о климатским промјенама ученицима. Најновија истраживања показују да је потребан холистички приступ са фокусом на локалне проблеме и рјешења. Стога ће студије случаја помоћи пројекту МЕЦЦЕ да препозна квалитетну политику и/или праксу када је ријеч о комуникацији и образовању о климатским промјенама јер ће омогућити размјену знања креаторима политике, практичарима и истраживачима широм свијета. Студије случаја ће допринијети стварању нове глобалне базе знања и помоћи у информисању и побољшању политике и праксе у локалном, регионалном и глобалном контексту.

МЕЦЦЕ позива истраживаче и практичаре као појединце, организације или партнерства заинтересованих страна да узму учешћа у овој иницијативи.

Пријаве се подносе на енглеском, француском или шпанском језику путем портала Цасе Студиес - МЕЦЦЕ

Награда до 10.000 ЦАД је опредјелјена за десет најбољих предлога, како би се омогућила њихова реализација.

Рок за пријаву је 4. јануар 2022. године.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?