Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Uprava javnih radova raspisala tender za izgradnju Doma starih u Plavu

Objavljeno: 14.06.2022. 18:30 Autor: Uprava javnih radova
Uprava javnih radova raspisala tender za izgradnju Doma za stare u Plavu, čija procijenjena vrijednost svih radova iznosi cca 2.8 miliona eura. Veličina objekta je cca 2.800 m2 bruto površine, dok je rok izvršenja ugovora 18 meseci od uvođenja izvođača u posao. Ponude se dostavljaju najkasnije do 18. jula u 10 časova.

Ovaj projekat je od izuzetne vrijednosti sa više aspekata, predstavljaće jedan novi vid institucionalne zaštite u tom gradu za 62 korisnika, obezbijediće smještaj i najbolju njegu u cilju unapređenja uslova života starijih građana, kojima je briga i pomoć najpotrebnija.

Predsjednik Opštine Plav, Nihad Canović, saopštio je da Dom za stare predstavlja ustanovu od izuzetne važnosti za Plav , unaprijediće sistem socijalne zaštite, otvoriti nova radna mjesta i od javnog interesa je kako za lokalno stanovništvo tako i za širu društvenu zajednicu.

Pored pomenutog tendera, u proteklih pet mjeseci, Uprava javnih radova raspisala je pedeset jedan tender ukupne vrijednosti 47.479.800,00 eura a u toku su i procedure za raspisivanje još nekoliko javnih nabavki planiranih Kapitalnim budžetom Crne Gore za 2022. godinu.

Ove javne nabavke su se nadovezale na postojeće već ugovorene javne nabavke tako da su sada skoro sve opštine u Crnoj Gori jedno veliko gradilište.

Bez obzira na vrijednost, svaki od ovih projekata je od izuzetnog značaja za lokalnu sredinu kojoj je namijenjen, kao i za unapređenje svih opština Crne Gore u raznim oblastima, kako saobraćajne infrastrukture, turizma, tako i povećanja kvaliteta obrazovanja, sistema socijalne zaštite i samog kvaliteta života.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?