Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Управа јавних радова расписала тендер за изградњу Дома старих у Плаву

Објављено: 14.06.2022. 18:30 Аутор: Управа јавних радова
Управа јавних радова расписала тендер за изградњу Дома за старе у Плаву, чија процијењена вриједност свих радова износи цца 2.8 милиона еура. Величина објекта је цца 2.800 м2 бруто површине, док је рок извршења уговора 18 месеци од увођења извођача у посао. Понуде се достављају најкасније до 18. јула у 10 часова.

Овај пројекат је од изузетне вриједности са више аспеката, представљаће један нови вид институционалне заштите у том граду за 62 корисника, обезбиједиће смјештај и најбољу његу у циљу унапређења услова живота старијих грађана, којима је брига и помоћ најпотребнија.

Предсједник Општине Плав, Нихад Цановић, саопштио је да Дом за старе представља установу од изузетне важности за Плав , унаприједиће систем социјалне заштите, отворити нова радна мјеста и од јавног интереса је како за локално становништво тако и за ширу друштвену заједницу.

Поред поменутог тендера, у протеклих пет мјесеци, Управа јавних радова расписала је педесет један тендер укупне вриједности 47.479.800,00 еура а у току су и процедуре за расписивање још неколико јавних набавки планираних Капиталним буџетом Црне Горе за 2022. годину.

Ове јавне набавке су се надовезале на постојеће већ уговорене јавне набавке тако да су сада скоро све општине у Црној Гори једно велико градилиште.

Без обзира на вриједност, сваки од ових пројеката је од изузетног значаја за локалну средину којој је намијењен, као и за унапређење свих општина Црне Горе у разним областима, како саобраћајне инфраструктуре, туризма, тако и повећања квалитета образовања, система социјалне заштите и самог квалитета живота.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?