Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Uprava javnih radova raspisala tri tendera za asfaltiranje dionice puta u Tepcima – Opština Žabljak

Objavljeno: 08.07.2022. 21:00 Autor: Uprava javnih radova
Uprava javnih radova raspisala je tendere za asfaltiranje dionice puta od Marine doline do ulaska u selo Tepca u dužini od oko 6,3 kilometara, i tender za izradu projekta rekonstrukcije puta do Radovan luke u dužini od oko sedam kilometara.

Mještani žabljačkog sela Tepca 13. Juna blokirali su put koji vode do tog mjesta smještenog na lijevoj obali kanjona Tare.

Nakon raspisivanja tendera i posjete direktora Uprave javnih radova Bora Lučića sa saradnicima, mještani sela Tepca su odlučili da prekinu blokadu do 15. avgusta, kada je očekivano potpisivanje ugovora u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, prekinu blokade na ovom turistički značajnom putu.

Mještani su se javno zahvalili direktoru Uprave javnih radova Boru Lučiću, koji ih je kako kažu ispoštovao i obećao realizaciju ovog posla.

Direktor Uprave javnih radova, Boro Lučić, očekuje da će se priča o ovom putu završiti za dobrobit mještana i turista koji obilaze ove prirodne ljepote.

„Razmatrali smo šta treba da se uradi jer Opština Žabljak ima ugovor sa izvođačem radova za 4,5 a Uprava javnih radova za 1,2 kilometra puta. U ovoj godini takođe je bio uključen i treći projekat koji povezuje dionicu sa Radovan lukom. Raspisana su tri tendera, dva po skraćenom postupku javnih nabavki, uz saglasnost Ministarstva finansija, prvi za asfaltiranje 1,2 kilometra puta, za koji je prethodno odabrani izvođač raskinuo ugovor jer nije mogao raditi po ugovorenim cijenama. Preuzeli smo i ono što je bila obaveza Opštine Žabljak u prethodnom periodu pa je Uprava javnih radova raspisala tender za 4,5 kilometara plus dodatnih 1,2 kilometra. Tako da sad imamo raspisana dva tendera za gotovo sedam kilometara puta koji će koštati gotovo million eura.

Treći tender odnosi se na projektovanje puta od sela do Radovan luke. Nakon izrade glavnog projekta potrebno je završiti i reviziju istog. Nadam se da će i taj posao biti gotov do kraja ove godine” – kazao je Lučić.

Inicijator protesta Momo Marić ističe da predstoji glavna turistička sezona i da ne žele biti smetnja za njeno odvijanje.

“Na ovaj potez smo se odlučili duboko vjerujući direktoru Uprave javnih radova Boru Lučiću, koji nas je svih ovih dana kontaktirao i posjećivao, pa je i danas sa nama. Raspisani su tenderi za odabir izvođača radova što je pozitivan signal u ovoj situaciji koja nikome nije mila. Želimo da ispoštujemo turiste koji posjećuju turističke destinacije kao što su vidikovac Ćurevac, naše selo, žele boraviti u hotelu na Radovan luci ili raftingovati Tarom. Uz to i da se posvetimo poslovima u svojim domaćinstvima jer je period kosidbe”, kazao je Marić.

Zadovoljstvo povodom raspisivanja pomenutih tendera iskazao je i Dragan Papić, menadžer firme “Eksplorer-uživaj u prirodi” koja gazduje hotelom na Radovan luci.

“Veoma nas raduje da se problem pokrenuo sa mrtve tačke jer, tokom blokade puta, nismo mogli normalno raditi. Bilo je mnogo otkazivanja posjeta i hotel je trpio ogromnu štetu”, kazao je Papić.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?