Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Управа јавних радова расписала три тендера за асфалтирање дионице пута у Тепцима – Општина Жабљак

Објављено: 08.07.2022. 21:00 Аутор: Управа јавних радова
Управа јавних радова расписала је тендере за асфалтирање дионице пута од Марине долине до уласка у село Тепца у дужини од око 6,3 километара, и тендер за израду пројекта реконструкције пута до Радован луке у дужини од око седам километара.

Мјештани жабљачког села Тепца 13. Јуна блокирали су пут који воде до тог мјеста смјештеног на лијевој обали канјона Таре.

Након расписивања тендера и посјете директора Управе јавних радова Бора Лучића са сарадницима, мјештани села Тепца су одлучили да прекину блокаду до 15. августа, када је очекивано потписивање уговора у складу са Законом о јавним набавкама, прекину блокаде на овом туристички значајном путу.

Мјештани су се јавно захвалили директору Управе јавних радова Бору Лучићу, који их је како кажу испоштовао и обећао реализацију овог посла.

Директор Управе јавних радова, Боро Лучић, очекује да ће се прича о овом путу завршити за добробит мјештана и туриста који обилазе ове природне љепоте.

„Разматрали смо шта треба да се уради јер Општина Жабљак има уговор са извођачем радова за 4,5 а Управа јавних радова за 1,2 километра пута. У овој години такође је био укључен и трећи пројекат који повезује дионицу са Радован луком. Расписана су три тендера, два по скраћеном поступку јавних набавки, уз сагласност Министарства финансија, први за асфалтирање 1,2 километра пута, за који је претходно одабрани извођач раскинуо уговор јер није могао радити по уговореним цијенама. Преузели смо и оно што је била обавеза Општине Жабљак у претходном периоду па је Управа јавних радова расписала тендер за 4,5 километара плус додатних 1,2 километра. Тако да сад имамо расписана два тендера за готово седам километара пута који ће коштати готово миллион еура.

Трећи тендер односи се на пројектовање пута од села до Радован луке. Након израде главног пројекта потребно је завршити и ревизију истог. Надам се да ће и тај посао бити готов до краја ове године” – казао је Лучић.

Иницијатор протеста Момо Марић истиче да предстоји главна туристичка сезона и да не желе бити сметња за њено одвијање.

“На овај потез смо се одлучили дубоко вјерујући директору Управе јавних радова Бору Лучићу, који нас је свих ових дана контактирао и посјећивао, па је и данас са нама. Расписани су тендери за одабир извођача радова што је позитиван сигнал у овој ситуацији која никоме није мила. Желимо да испоштујемо туристе који посјећују туристичке дестинације као што су видиковац Ћуревац, наше село, желе боравити у хотелу на Радован луци или рафтинговати Таром. Уз то и да се посветимо пословима у својим домаћинствима јер је период косидбе”, казао је Марић.

Задовољство поводом расписивања поменутих тендера исказао је и Драган Папић, менаџер фирме “Експлорер-уживај у природи” која газдује хотелом на Радован луци.

“Веома нас радује да се проблем покренуо са мртве тачке јер, током блокаде пута, нисмо могли нормално радити. Било је много отказивања посјета и хотел је трпио огромну штету”, казао је Папић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?