Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Direktor Lučić posjetio Andrijevicu,Plav i Gusinje

Objavljeno: 20.07.2022. 16:31 Autor: Uprava javnih radova
Uprava javnih radovaUprava javnih radova

Direktor Uprave javnih radova Boro Lučić, potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović, posjetili su tri opštine na sjeveru, Andrijevicu, Plav i Gusinje, kako bi sa predsjednicima ovih opština razgovarali o razvojnim planovima, ali i o njihovim potrebama, naročito u dijelu infrastrukture.

Predsjednici opština su predstavili sve izazove sa kojima se suočavaju zbog nedostatka sredstava za nastavak realizacije pojedinih kapitalnih projekata.

Predstavnici državnih uprava i Ministarstva kapitalnih investicija su se najprije susreli sa predsjednikom opštine Andrijevica, Željkom Ćulafićem, sa kojim su nakon razgovora o statusima tekućih projekata, obišli lokalitete za nekoliko krupnih kapitalnih projekata koji su važni za dalji razvoj ove opštine, kao što su: sportska sala, kuća voća i reciklažni centar.

U Plavu je fokus razgovora sa predsjednikom opštine Nihadom Canovićem stavljen na završetak nekoliko projekata kada je u pitanju lokalna putna infrastruktura. Predsjednik i njegovi saradnidnici iznijeli su na sastanku značaj nastavka kapitalnih projekata, poput revitalizacije Plavskog jezera, projekcije puta Plav-Bogićevica, kao i izgradnje doma za stare, nakon čega su sagovornici obišli lokaciju planiranu za pomenuti dom.

Predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić, upoznala je prisutne sa nekoliko problema u realizaciji projekata koji su započeti, ali i predložila određena rješenja za njihovo prevazilaženje, tako je na sastanku riječi bilo o poboljšanju putne i komunalne infrastrukture kao preduslova za razvoj etno turizma koji je prepoznat kao strateška grana turizma u ovoj sjevernoj opštini.

Uprava javnih radova ima značajnu ulogu u razvoju ruralnih područja, kao i dobru saradnju sa sve tri posjećene opštine, te zahvaljujući tome, danas imamo brojne završene i započete projekte, jer ulaganjem u infastrukturni razvoj sjevernog regiona ulažemo u ravnomjerni razvoj države.

Uprava javnih radovaUprava javnih radova
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?