Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Директор Лучић посјетио Андријевицу,Плав и Гусиње

Објављено: 20.07.2022. 16:31 Аутор: Управа јавних радова
Uprava javnih radovaUprava javnih radova

Директор Управе јавних радова Боро Лучић, потпредсједник Владе и министар капиталних инвестиција Ервин Ибрахимовић и директор Управе за саобраћај Радомир Вуксановић, посјетили су три општине на сјеверу, Андријевицу, Плав и Гусиње, како би са предсједницима ових општина разговарали о развојним плановима, али и о њиховим потребама, нарочито у дијелу инфраструктуре.

Предсједници општина су представили све изазове са којима се суочавају због недостатка средстава за наставак реализације појединих капиталних пројеката.

Представници државних управа и Министарства капиталних инвестиција су се најприје сусрели са предсједником општине Андријевица, Жељком Ћулафићем, са којим су након разговора о статусима текућих пројеката, обишли локалитете за неколико крупних капиталних пројеката који су важни за даљи развој ове општине, као што су: спортска сала, кућа воћа и рециклажни центар.

У Плаву је фокус разговора са предсједником општине Нихадом Цановићем стављен на завршетак неколико пројеката када је у питању локална путна инфраструктура. Предсједник и његови сараднидници изнијели су на састанку значај наставка капиталних пројеката, попут ревитализације Плавског језера, пројекције пута Плав-Богићевица, као и изградње дома за старе, након чега су саговорници обишли локацију планирану за поменути дом.

Предсједница општине Гусиње Анела Чекић, упознала је присутне са неколико проблема у реализацији пројеката који су започети, али и предложила одређена рјешења за њихово превазилажење, тако је на састанку ријечи било о побољшању путне и комуналне инфраструктуре као предуслова за развој етно туризма који је препознат као стратешка грана туризма у овој сјеверној општини.

Управа јавних радова има значајну улогу у развоју руралних подручја, као и добру сарадњу са све три посјећене општине, те захваљујући томе, данас имамо бројне завршене и започете пројекте, јер улагањем у инфаструктурни развој сјеверног региона улажемо у равномјерни развој државе.

Uprava javnih radovaUprava javnih radova
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?