Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje sa sjednice Nacionalnog savjeta za održivi razvoj

Objavljeno: 13.04.2011. 23:04 Autor: biro
Predsjednik Vlade Igor Lukšić je na današnjoj sjednici Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, imenovan za predsjednika ovog tijela, dok je za njegovog zamjenika izabrana Biljana Gligorić, predstavnica NVO Expeditio. Ovim je potvrđeno opredjeljenje Vlade da intenzivira saradnju sa predstavnicima civilnog društva.

Savjet je usvojio Plan rada za 2011. godinu kojim su obuhvaćene teme iz sva tri stuba održivog razvoja (ekonomskog, ekološkog i socijalnog) dok će jedna od značajnijih aktivnosti u ovoj godini biti aktivno učešće Savjeta u obilježavanju dvadesetogodišnjice od proglašenja Crne Gore ekološkom državom. U skladu sa usvojenim Planom dopunjeni su mandati Radnih grupa Savjeta za održivu potrošnju i proizvodnju i za praćenje procesa izmjene Zakona o Nacionalnim parkovima. Takođe, usvojen je i predlog teksta Studije o energetskoj efikasnosti u kontekstu održive potrošnje i proizvodnje koji će Crna Gora podnijeti Komisiji za održivi razvoj Ujedinjenih nacija u maju ove godine.

Predstavljena su i dva novoformirana tima za održivi razvoj - međusektorski tim za održivi razvoj i interresorska grupa za komunikaciju održivog razvoja. Ovi timovi doprinijeće jačanju koordinacije i efikasnosti svih sektora u sprovođenju principa i standarda održivog razvoja, kao i boljoj informisanosti javnosti o ovim procesima.

Na današnjoj, 20. Sjednici Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, za sekretara Savjeta imenovana je Bosiljka Vuković, v.d. rukovodioca Kancelarije za održivi razvoj, a ostali članovi su: Predrag Sekulić, ministar održivog razvoja i turizma; dr.Vladimir Kavarić, ministar ekonomije; Tarzan Milošević, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i Aleksandar Žurić, predsjednik Opštine Bijelo Polje.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?