Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са сједнице Националног савјета за одрживи развој

Објављено: 13.04.2011. 23:04 Аутор: биро
Предсједник Владе Игор Лукшић је на данашњој сједници Националног савјета за одрживи развој, именован за предсједника овог тијела, док је за његовог замјеника изабрана Биљана Глигорић, представница НВО Еxпедитио. Овим је потврђено опредјељење Владе да интензивира сарадњу са представницима цивилног друштва.

Савјет је усвојио План рада за 2011. годину којим су обухваћене теме из сва три стуба одрживог развоја (економског, еколошког и социјалног) док ће једна од значајнијих активности у овој години бити активно учешће Савјета у обиљежавању двадесетогодишњице од проглашења Црне Горе еколошком државом. У складу са усвојеним Планом допуњени су мандати Радних група Савјета за одрживу потрошњу и производњу и за праћење процеса измјене Закона о Националним парковима. Такође, усвојен је и предлог текста Студије о енергетској ефикасности у контексту одрживе потрошње и производње који ће Црна Гора поднијети Комисији за одрживи развој Уједињених нација у мају ове године.

Представљена су и два новоформирана тима за одрживи развој - међусекторски тим за одрживи развој и интерресорска група за комуникацију одрживог развоја. Ови тимови допринијеће јачању координације и ефикасности свих сектора у спровођењу принципа и стандарда одрживог развоја, као и бољој информисаности јавности о овим процесима.

На данашњој, 20. Сједници Националног савјета за одрживи развој, за секретара Савјета именована је Босиљка Вуковић, в.д. руководиоца Канцеларије за одрживи развој, а остали чланови су: Предраг Секулић, министар одрживог развоја и туризма; др.Владимир Каварић, министар економије; Тарзан Милошевић, министар пољопривреде и руралног развоја и Александар Журић, предсједник Општине Бијело Поље.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?