Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikozija: Susret ministra Roćena sa crnogorskim policajcima i počasnim konzulima Crne Gore na Kipru

Objavljeno: 14.03.2012. 23:30 Autor: Biro
biroTokom boravka u Nikoziji ministar Roćen je, na njegovu inicijativu imao kraći susret sa četvoricom crnogorskih policajaca Slavišom Kotlajom, Nebojšom Mrvaljevićem, Milutinom Vasiljevićem i Miodragom Stijovićem, koji učestvuju u mirovnoj misiji UNFICYP u zoni razdvajanja grčkih i turskih Kiprana. On je izrazio zahvalnost crnogorskim policajcima na dostojnom predstavljanju Crne Gore u ovoj veoma važnoj medjunarodnoj misiji. Obostrano je konstatovano da je to veliko iskustvo i za pripadnike naše policije i za našu zemlju. Roćen je poželio našim policajcima uspjeh u obavljanju ove odgovorne dužnosti i srećan povratak u domovinu.

Roćen je imao i odvojeni susret sa počasnim konzulima Crne Gore na Kipru Hristodulosom Damjanuom i Hristosom Mavrelisom, kao i sa predsjednikom Udruženja Crnogoraca na Kipru Vanjom Popovićem.

On je sagovornike upoznao sa aktuelnim kretanjima u Crnoj Gori i progresom u integracijama, kao i sa razgovorima koje je imao sa najvišim kiparskim zvaničnicima. Počasni konzuli Damjanu i Mavrelis istakli su da im je čast da promovišu Crnu Goru i doprinose učvršćivanju tradicionalnog prijateljstva izmedju dvije zemlje, kao i unapredjenju bilateralnih odnosa u obostranom interesu. Počasni konzul Damjanu je obavijestio ministra Roćena da je odlučio da pomogne MVPEI tako što će lično snositi troškove smještaja za jednog crnogorskog diplomatu, tokom sedmomjesečnog studijskog boravka u Ministarstvu vanjskih poslova Kipra tokom njihovog predsjedavanja, što je dogovoreno u razgovoru sa ministarkom Kozaku Markulis.

Roćen je istakao da izuzetno cijeni taj gest i obavijestio Damjanua i Mavrelisa da će crnogorska diplomatija davati sve veći značaj ulozi počasnih konzula na poslovima predstavljanja Crne Gore. Roćen je u tom kontekstu posebno apostrofirao ulogu naše dijaspore i zahvalio predsjedniku Udruženja Crnogoraca Vanji Popoviću na afirmaciji Crne Gore i povezivanju dvije zemlje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?