Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никозија: Сусрет министра Роћена са црногорским полицајцима и почасним конзулима Црне Горе на Кипру

Објављено: 14.03.2012. 23:30 Аутор: Биро
biroТоком боравка у Никозији министар Роћен је, на његову иницијативу имао краћи сусрет са четворицом црногорских полицајаца Славишом Котлајом, Небојшом Мрваљевићем, Милутином Васиљевићем и Миодрагом Стијовићем, који учествују у мировној мисији УНФИЦYП у зони раздвајања грчких и турских Кипрана. Он је изразио захвалност црногорским полицајцима на достојном представљању Црне Горе у овој веома важној медјународној мисији. Обострано је констатовано да је то велико искуство и за припаднике наше полиције и за нашу земљу. Роћен је пожелио нашим полицајцима успјех у обављању ове одговорне дужности и срећан повратак у домовину.

Роћен је имао и одвојени сусрет са почасним конзулима Црне Горе на Кипру Христодулосом Дамјануом и Христосом Маврелисом, као и са предсједником Удружења Црногораца на Кипру Вањом Поповићем.

Он је саговорнике упознао са актуелним кретањима у Црној Гори и прогресом у интеграцијама, као и са разговорима које је имао са највишим кипарским званичницима. Почасни конзули Дамјану и Маврелис истакли су да им је част да промовишу Црну Гору и доприносе учвршћивању традиционалног пријатељства измедју двије земље, као и унапредјењу билатералних односа у обостраном интересу. Почасни конзул Дамјану је обавијестио министра Роћена да је одлучио да помогне МВПЕИ тако што ће лично сносити трошкове смјештаја за једног црногорског дипломату, током седмомјесечног студијског боравка у Министарству вањских послова Кипра током њиховог предсједавања, што је договорено у разговору са министарком Козаку Маркулис.

Роћен је истакао да изузетно цијени тај гест и обавијестио Дамјануа и Маврелиса да ће црногорска дипломатија давати све већи значај улози почасних конзула на пословима представљања Црне Горе. Роћен је у том контексту посебно апострофирао улогу наше дијаспоре и захвалио предсједнику Удружења Црногораца Вањи Поповићу на афирмацији Црне Горе и повезивању двије земље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?