Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje sa sjednice Vlade Crne Gore

Objavljeno: 31.05.2012. 22:10 Autor: Biro

Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Igor Lukšić, donijela je Uredbu o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za ovu godinu – Agrobudžet. Ukupan iznos sredstva planiranih Agrobudžetom je oko 20,57 miliona eura. Od toga, Uredbom su definisana sredstva iz nacionalnog budžeta u iznosu od oko 14,58 miliona eura, koja su opredijeljena i rebalansom, kao i dodatnih 5,99 miliona eura, koji će se povlačiti iz drugih izvora, po osnovu više projekata. U Agrobudžetu za ovu godinu predviđena je podrška za blizu 20 hiljada gazdinstava korisnika budžeta, što znači da će podrška iznositi hiljadu eura po korisniku.

Vlada je donijela Odluku o otvaranju Ambasade Crne Gore u Republici Kosovo. Tim povodom, na sjednici je naglašeno da je Crna Gora zainteresovana za svestrani razvoj bilateralnih odnosa sa Kosovom. Vlada i ovom Odlukom potvrđuje da dobrosusjedski odnosi i razvijena regionalna saradnja predstavljaju njeno trajno opredjeljenje, podstičući napredak zemalja regiona u procesu evropskih i evroatlantskih integracija i doprinoseći stabilnosti regiona u cjelini. Vlada Crne Gore priznala je Republiku Kosovo 9. oktobra 2008. godine i obavezala Ministarstvo inostranih poslova da uspostavi diplomatske odnose, što je i učinjeno 15. januara 20l0. godine. Otvaranjem diplomatsko-konzularnog predstavništva stvoriće se uslovi za dalje unapređenje saradnje na svim poljima i direktnu saradnja o pitanjima od vitalnog interesa za obje zemlje.

Vlada je donijela i Odluku o obrazovanju Savjeta za regulatornu reformu i unapređenje poslovnog ambijenta. Dosadašnja iskustva Savjeta na planu pojednostavljenja uslova poslovanja i realizacije aktivnosti iz oblasti regulatorne reforme ukazala su na neophodnost proširenja njegove nadležnosti, kao i uključivanje dodatnih predstavnika vladinih resora i privatnog sektora. Osnovni zadatak Savjeta je da organizuje i sinhronizuje aktivnosti organa državne uprave i drugih nadležnih institucija u cilju uklanjanja biznis barijera i nepotrebnih propisa i procedura koje sprovode državni organi, kako bi se ostvarile uštede u vremenu i novcu za građane i privredu, te stvorili uslovi za efikasniji rad i racionalizaciju državne uprave. Radom savjeta rukovodiće predsjednik Vlade Igor Lukšić.

Pored ostalog, Vlada je razriješila Milana Radovića dužnosti direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, na lični zahtjev, a za vršioca dužnosti direktora odredila je Miljana Perovića, do imenovanja direktora u skladu sa zakonom.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?