Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са сједнице Владе Црне Горе

Објављено: 31.05.2012. 22:10 Аутор: Биро

Влада Црне Горе, на данашњој сједници којом је предсједавао предсједник Игор Лукшић, донијела је Уредбу о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за ову годину – Агробуџет. Укупан износ средства планираних Агробуџетом је око 20,57 милиона еура. Од тога, Уредбом су дефинисана средства из националног буџета у износу од око 14,58 милиона еура, која су опредијељена и ребалансом, као и додатних 5,99 милиона еура, који ће се повлачити из других извора, по основу више пројеката. У Агробуџету за ову годину предвиђена је подршка за близу 20 хиљада газдинстава корисника буџета, што значи да ће подршка износити хиљаду еура по кориснику.

Влада је донијела Одлуку о отварању Амбасаде Црне Горе у Републици Косово. Тим поводом, на сједници је наглашено да је Црна Гора заинтересована за свестрани развој билатералних односа са Косовом. Влада и овом Одлуком потврђује да добросусједски односи и развијена регионална сарадња представљају њено трајно опредјељење, подстичући напредак земаља региона у процесу европских и евроатлантских интеграција и доприносећи стабилности региона у цјелини. Влада Црне Горе признала је Републику Косово 9. октобра 2008. године и обавезала Министарство иностраних послова да успостави дипломатске односе, што је и учињено 15. јануара 20л0. године. Отварањем дипломатско-конзуларног представништва створиће се услови за даље унапређење сарадње на свим пољима и директну сарадња о питањима од виталног интереса за обје земље.

Влада је донијела и Одлуку о образовању Савјета за регулаторну реформу и унапређење пословног амбијента. Досадашња искуства Савјета на плану поједностављења услова пословања и реализације активности из области регулаторне реформе указала су на неопходност проширења његове надлежности, као и укључивање додатних представника владиних ресора и приватног сектора. Основни задатак Савјета је да организује и синхронизује активности органа државне управе и других надлежних институција у циљу уклањања бизнис баријера и непотребних прописа и процедура које спроводе државни органи, како би се оствариле уштеде у времену и новцу за грађане и привреду, те створили услови за ефикаснији рад и рационализацију државне управе. Радом савјета руководиће предсједник Владе Игор Лукшић.

Поред осталог, Влада је разријешила Милана Радовића дужности директора Завода за извршење кривичних санкција, на лични захтјев, а за вршиоца дужности директора одредила је Миљана Перовића, до именовања директора у складу са законом.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?