Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Objavljen spisak korisnika kojima su u prvom krugu realizacije Programa stručnog osposobljavanja dodijeljeni poslodavci

Objavljeno: 07.12.2012. 00:00 Autor: Biro

· Dodijeljeni poslodavci za 2.592 korisnika Programa stručnog osposobljavanja
· Svima koji su prijavljeni za Program biće omogućeno stručno osposobljavanje

Na portalu eUprava objavljen je spisak od 2.592 korisnika Programa stručnog osposobljavanja kojima su, na osnovu uspjeha na osnovnim studijama i ličnog izbora, u prvom krugu realizacije Programa, dodijeljeni poslodavci kod kojih će počev od 15. januara 2013. godine obaviti devetomjesečno stručno osposobljavanje.

Nakon automatskog upoređivanja ponude poslodavaca sa željenim izborom korisnika ostalo je 2.730 slobodnih mjesta za stručno usposobljavanje, koja će u drugom krugu realizacije Programa biti na raspolaganju za 1.624 korisnika kojima u ovoj fazi Programa nije dodijeljen poslodavac. Ovim korisnicima biće omogućeno da od 17. do 24. decembra na portalu eUprave navedu željeni izbor poslodavaca kod kojih su ostala slobodna mjesta za stručno osposobljavanje.

Dakle, svim korisnicima koji su prijavljeni za Program biće omogućeno stručno osposobljavanje kod poslodavaca. Korisnici kojima naknadno budu dodijeljeni poslodavci počeće stručno osposobljavanje istovremeno sa ostalim korisnicima – 15. januara 2013. godine.

Korisnici Programa primaće, u toku stručnog osposobljavanja, naknadu u iznosu od 50% prosječne zarade u Crnoj Gori za prethodnu godinu. Za potrebe realizacije ovog programa Vlada će u 2013. godine obezbijediti oko 10 miliona eura.

Stručnim osposobljavanjem u trajanju od 9 mjeseci, koje će se računati kao 12 mjeseci radnog iskustva, osim sticanja praktičnih znanja, korisnici Programa steći će i uslov za polaganje stručnog ispita (osim kada je riječ o polaganju ispita za rad u sudu, državnom tužilaštvu, advokaturi, kod javnog izvršitelja ili notara).

 
Spisak korisnika kojima su u prvom krugu realizacije Programa stručnog osposobljavanja dodijeljeni poslodavci možete preuzeti ovdje

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?