Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Објављен списак корисника којима су у првом кругу реализације Програма стручног оспособљавања додијељени послодавци

Објављено: 07.12.2012. 00:00 Аутор: Биро

· Додијељени послодавци за 2.592 корисника Програма стручног оспособљавања
· Свима који су пријављени за Програм биће омогућено стручно оспособљавање

На порталу еУправа објављен је списак од 2.592 корисника Програма стручног оспособљавања којима су, на основу успјеха на основним студијама и личног избора, у првом кругу реализације Програма, додијељени послодавци код којих ће почев од 15. јануара 2013. године обавити деветомјесечно стручно оспособљавање.

Након аутоматског упоређивања понуде послодаваца са жељеним избором корисника остало је 2.730 слободних мјеста за стручно успособљавање, која ће у другом кругу реализације Програма бити на располагању за 1.624 корисника којима у овој фази Програма није додијељен послодавац. Овим корисницима биће омогућено да од 17. до 24. децембра на порталу еУправе наведу жељени избор послодаваца код којих су остала слободна мјеста за стручно оспособљавање.

Дакле, свим корисницима који су пријављени за Програм биће омогућено стручно оспособљавање код послодаваца. Корисници којима накнадно буду додијељени послодавци почеће стручно оспособљавање истовремено са осталим корисницима – 15. јануара 2013. године.

Корисници Програма примаће, у току стручног оспособљавања, накнаду у износу од 50% просјечне зараде у Црној Гори за претходну годину. За потребе реализације овог програма Влада ће у 2013. године обезбиједити око 10 милиона еура.

Стручним оспособљавањем у трајању од 9 мјесеци, које ће се рачунати као 12 мјесеци радног искуства, осим стицања практичних знања, корисници Програма стећи ће и услов за полагање стручног испита (осим када је ријеч о полагању испита за рад у суду, државном тужилаштву, адвокатури, код јавног извршитеља или нотара).

 
Списак корисника којима су у првом кругу реализације Програма стручног оспособљавања додијељени послодавци можете преузети овдје

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?