Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vašington: Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković u posjeti Ministarstvu pravde

Objavljeno: 18.04.2014. 20:01 Autor: Ministartsvo pravde
"Vlada Sjedinjenih Američkih Država pruža značajnu podršku Crnoj Gori na planu ostvarivanja ključnih ciljeva u oblasti vladavine prava, koji su neophodni za svako demokratsko, prosperitetno i slobodno društvo", izjavio je danas potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković tokom sastanka sa Brusom Svortsom, pomoćnikom vrhovnog državnog tužioca i Dejvidom Harlovom, zamjenikom direktora Maršal službe u Ministarstvu pravde.

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković informisao je sagovornike o napretku koji je Crna Gora ostvarila na putu ka članstvu u EU i NATO, kao i o reformama u pravosuđu, sektoru bezbjednosti i u oblasti poštovanja i zaštite ljudskih prava.

Tokom sastanka je bilo riječi i o važnosti policijsko-tužilačke saradnje, kako na regionalnom tako i na medjunarodnom nivou. Sporazumi o saradnji su ključni mehanizam za uspješno vodjenje policijskih operacija i zajedničkih istraga, istakao je Marković.

Ministarstvo pravde
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?