Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Вашингтон: Потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић у посјети Министарству правде

Објављено: 18.04.2014. 20:01 Аутор: Министартсво правде
"Влада Сједињених Америчких Држава пружа значајну подршку Црној Гори на плану остваривања кључних циљева у области владавине права, који су неопходни за свако демократско, просперитетно и слободно друштво", изјавио је данас потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић током састанка са Брусом Свортсом, помоћником врховног државног тужиоца и Дејвидом Харловом, замјеником директора Маршал службе у Министарству правде.

Потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић информисао је саговорнике о напретку који је Црна Гора остварила на путу ка чланству у ЕУ и НАТО, као и о реформама у правосуђу, сектору безбједности и у области поштовања и заштите људских права.

Током састанка је било ријечи и о важности полицијско-тужилачке сарадње, како на регионалном тако и на медјународном нивоу. Споразуми о сарадњи су кључни механизам за успјешно водјење полицијских операција и заједничких истрага, истакао је Марковић.

Министарство правде
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?