Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade čestitao Uskrs sveštenstvu i svim pripadnicima pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti

Objavljeno: 19.04.2014. 17:00 Autor: Biro za odnose sa javnošću
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Uskrs sveštenstvu i svim pripadnicima pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori. 

U čestitki predsjednika Vlade se navodi:

„U ime Vlade Crne Gore, i u svoje ime, upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, s najboljim željama da praznične dane proslavite u toplini porodičnog doma, sa susjedima i prijateljima, u duhu vjekovnog zajedništva, koje je temelj našeg istorijskog trajanja i vječnosti Crne Gore.

Univerzalne, neprolazne civilizacijske vrijednosti koje simbolizuje Uskrs, u svoj svojoj veličini i značenju, utkani su u međunacionalni sklad i suživot različitih vjera i nacija u Crnoj Gori, po čemu je posebno i prepoznata u regionu i u širem okruženju kao uspješna savremena evropska priča. Naša realna nada u blisko bolje i srećnije dane za sve naše građane, i našu državu, simbolički je izražena i kroz činjenicu da i pravoslavna i katolička zajednica i ove godine Uskrs proslavljaju u istom danu", navedeno je u čestitki premijera Đukanovića.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?