Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе честитао Ускрс свештенству и свим припадницима православне и католичке вјероисповјести

Објављено: 19.04.2014. 17:00 Аутор: Биро за односе са јавношћу
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић честитао је Ускрс свештенству и свим припадницима православне и католичке вјероисповијести у Црној Гори. 

У честитки предсједника Владе се наводи:

„У име Владе Црне Горе, и у своје име, упућујем вам најсрдачније честитке поводом највећег хришћанског празника Ускрса, с најбољим жељама да празничне дане прославите у топлини породичног дома, са сусједима и пријатељима, у духу вјековног заједништва, које је темељ нашег историјског трајања и вјечности Црне Горе.

Универзалне, непролазне цивилизацијске вриједности које симболизује Ускрс, у свој својој величини и значењу, уткани су у међунационални склад и суживот различитих вјера и нација у Црној Гори, по чему је посебно и препозната у региону и у ширем окружењу као успјешна савремена европска прича. Наша реална нада у блиско боље и срећније дане за све наше грађане, и нашу државу, симболички је изражена и кроз чињеницу да и православна и католичка заједница и ове године Ускрс прослављају у истом дану", наведено је у честитки премијера Ђукановића.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?