Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Varšava: Poljski premijer Đukanoviću - Crna Gora je simbol stabilnosti

Objavljeno: 14.05.2014. 00:59 Autor: Biro za odnose s javnošću
  
  
  
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović započeo je u utorak zvaničnu posjetu Poljskoj razgovorom sa domaćinom – predsjednikom Vlade Republike Poljske Donaldom Tuskom koji je izrazio punu podršku članstvu Crne Gore u NATO-u.

„Poljska snažno podržava Crnu Goru na njenom istrajnom putu ostvarivanja strateških ciljeva članstva u NATO i EU. Vi ste simbol stabilnosti, država koja je jasno iskazala svoje opredjeljenje i u potpunosti možete računati na podršku poljske u susret samitu NATO-a i ukupno na putu evropskih i evro-atlantskih integracija“ – kazao je premijer Republike Poljske Donald Tusk.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović je ukazao na činjenicu da Crna Gora i Poljska dijele iste, evropske vrijednosti. Posebno je istakao značaj integracije kao puta za jačanje regionalne stabilnosti u odgovoru na izazove današnjice.

Premijeri su u tom kontekstu razmijenili mišljenja i o aktuelnim evropskim i regionalnim prilikama, saglasivši se da je budućnost našeg regiona u Evropi i NATO-u, te da je to put bez alternative.

Premijeri su se saglasili da je ova posjeta prilika za dodatni podsticaj prijateljskoj i plodnoj saradnji Crne Gore i Poljske.

Predsjednik Vlade Poljske Donald Tusk je sa zadovoljstvom prihvatio poziv premijera Đukanovića da posjeti Crnu Goru, te da u Podgorici nastave razgovor o unapređenju ekonomske saradnje dvije države i daljem snaženju izuzetno dobrih bilateralnih odnosa.

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?