Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Варшава: Пољски премијер Ђукановићу - Црна Гора је симбол стабилности

Објављено: 14.05.2014. 00:59 Аутор: Биро за односе с јавношћу
  
  
  
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић започео је у уторак званичну посјету Пољској разговором са домаћином – предсједником Владе Републике Пољске Доналдом Туском који је изразио пуну подршку чланству Црне Горе у НАТО-у.

„Пољска снажно подржава Црну Гору на њеном истрајном путу остваривања стратешких циљева чланства у НАТО и ЕУ. Ви сте симбол стабилности, држава која је јасно исказала своје опредјељење и у потпуности можете рачунати на подршку пољске у сусрет самиту НАТО-а и укупно на путу европских и евро-атлантских интеграција“ – казао је премијер Републике Пољске Доналд Туск.

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић је указао на чињеницу да Црна Гора и Пољска дијеле исте, европске вриједности. Посебно је истакао значај интеграције као пута за јачање регионалне стабилности у одговору на изазове данашњице.

Премијери су у том контексту размијенили мишљења и о актуелним европским и регионалним приликама, сагласивши се да је будућност нашег региона у Европи и НАТО-у, те да је то пут без алтернативе.

Премијери су се сагласили да је ова посјета прилика за додатни подстицај пријатељској и плодној сарадњи Црне Горе и Пољске.

Предсједник Владе Пољске Доналд Туск је са задовољством прихватио позив премијера Ђукановића да посјети Црну Гору, те да у Подгорици наставе разговор о унапређењу економске сарадње двије државе и даљем снажењу изузетно добрих билатералних односа.

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?