Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović: Šest crnogorskih gradova pokriveno na najfrekventnijim lokacijama besplatnim bežičnim internetom

  

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije prof. dr Vujica Lazović izjavio je u ponedjeljak da danas sa ponosom može da istakne da je realizovana prva faza pokrivanja Crne Gore digitalnim radio-komunikacionim signalom, da se TETRA sistem uspješno koristi i da je šest crnogorskih gradova na najfrekventnijim lokacijama pokriveno WiFi bežičnim internet signalom, čija je upotreba potpuno besplatna.

Vicepremijer Lazović je to rekao na sastanku sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Johanom Frelihom, direktoricom Austrijske razvojne banke (OeEB) Andreom Hagman i izvršnim direktorom kompanije „Wireless Montenegro“ Hervartom Vermešerom.

Susret je upriličen povodom nedavnog potpisivanja ugovora o kreditnoj podršci Austrijske razvojne banke kompaniji „Wireless Montenegro“.

Izvršna direktorka Austrijske razvojne banke Andrea Hagman rekla je da je dugoročna kreditna linija od oko devet miliona eura prvi direktni angažman te banke u Crnoj Gori i da Austrijska razvojna banka vidi taj projekat kao kamen-temeljac za ostale projekte u Crnoj Gori.

Kompanija Wireless Montenegro je osnovana na bazi privatno-javnog partnerstva Vlade Crne Gore i kompanije EOSS iz Austrije, a u cilju razvoja TETRA mreže i bežičnog interneta.

Prema podacima Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije iz februara ove godine registrovano je više od milion besplatnih internet konekcija putem mreže „Wireless Montenegro“.

 

MINISTARSTVO ZA INFORMACIONO DRUŠTVO / BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?