Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Вујица Лазовић: Шест црногорских градова покривено на најфреквентнијим локацијама бесплатним бежичним интернетом

  

Потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем и министар за информационо друштво и телекомуникације проф. др Вујица Лазовић изјавио је у понедјељак да данас са поносом може да истакне да је реализована прва фаза покривања Црне Горе дигиталним радио-комуникационим сигналом, да се ТЕТРА систем успјешно користи и да је шест црногорских градова на најфреквентнијим локацијама покривено WиФи бежичним интернет сигналом, чија је употреба потпуно бесплатна.

Вицепремијер Лазовић је то рекао на састанку са амбасадором Аустрије у Црној Гори Јоханом Фрелихом, директорицом Аустријске развојне банке (ОеЕБ) Андреом Хагман и извршним директором компаније „Wирелесс Монтенегро“ Хервартом Вермешером.

Сусрет је уприличен поводом недавног потписивања уговора о кредитној подршци Аустријске развојне банке компанији „Wирелесс Монтенегро“.

Извршна директорка Аустријске развојне банке Андреа Хагман рекла је да је дугорочна кредитна линија од око девет милиона еура први директни ангажман те банке у Црној Гори и да Аустријска развојна банка види тај пројекат као камен-темељац за остале пројекте у Црној Гори.

Компанија Wирелесс Монтенегро је основана на бази приватно-јавног партнерства Владе Црне Горе и компаније ЕОСС из Аустрије, а у циљу развоја ТЕТРА мреже и бежичног интернета.

Према подацима Министарства за информационо друштво и телекомуникације из фебруара ове године регистровано је више од милион бесплатних интернет конекција путем мреже „Wирелесс Монтенегро“.

 

МИНИСТАРСТВО ЗА ИНФОРМАЦИОНО ДРУШТВО / БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?