Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar poljoprivrede u radnoj posjeti opštini Kotor

Objavljeno: 19.08.2014. 23:33 Autor: MPRR

MPRR MPRR

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boravio je danas u radnoj posjeti opštini Kotor i zajedno sa gradonačelnikom Kotora Majom Ćatović razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima toga kraja i otvorio kaptažu u mjesnoj zajednici Zagora.

Nijedan projekat ne radimo napamet i bez valjanog razloga. Istražni radovi i pronalazak vode u Zagori u mnogome se oslonio na savjete stručnjaka i analize. Rezultati nijesu izostali. Nastavili smo da radimo na uobičajeni način – zajedno sa mještanima i opštinom. Ovo je lijepa prilika da se zahvalim svima koji su pokrenuli inicijativu, i gradonačelniku Maji Ćatović i opštini Kotor na podršci koju su pružili“, rekao je ministar Ivanović i dodao „Ovaj dio opštine Kotor za nas je jako bitan jer u njemu vidimo potencijal za razvoj poljoprivrede. Nastavićemo dalje da po Crnoj Gori razvijamo infrastrukturne projekte koji su od značaja za razvoj poljoprivrede“.

Obilazeći poljoprivredne prozivođače Ministar je iskoristio priliku da ih upozna sa mjerama Agrobudžeta i predstojećim pozivom za program IPARD like, za koji postoji veliko interesovanje poljoprivrednih proizvođača.

Maja Ćatović, gradonačelnik opštine Kotor, istakla je značaj saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede i mještanima koja je dovela do uspješne realizacije projekta, i dodala „Nama je cilj da svako selo u opštini Kotor, koja je jako razruđena, i obuhvata površinu od 332 km2, dobije vodu. Mislim da je vrijeme da više ljudi živi na selu. Na selu možete lakše i bolje živjeti od onog što radite, a naša sela nijesu udaljena od gradova“.

Prof. dr Mićko Radulović, dipl. ing geologije kazao je da je nakon detaljnih hidrogeoloških istraživanja izrađena bušotina „na dubini od 255 metara, 45 metara ispod nivoa. Prve analize pokazale su da se radi o veoma kvalitetnoj vodi, prve A klase, koja je upotrebljiva za piće“ i zaključio „U narednoj fazi treba uraditi elaborat o izvorištu i definisati izdašnost i kvalitet vode, a nakon toga uraditi projekat zahvatanja vode sa ovog izvorišta“.

Sveto Popović, mještanin mjesne zajednice Zagora izrazio je veliko zadovoljstvo što su konačno dobili vodu i zahvalio se na uspješnoj saradnji sa Opštinom i Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja. "Uvijek nam je bila želja da i mi imamo vodu. Danas smo izuzetno sretni što smo dočekali da vidimo da smo pronašli vodu. Imali smo sjajnu saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede i opštinom Kotor. Na ovom projektu studenti mogu da pišu disertacije, jer od kada postoji mjesto ovdje vode nikad nije bilo. Zato smo veoma zadovoljni sa poslom koji je do sada završen".

Video: Obraćanje ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića povodom otvaranja kaptaže u mjestu Zagora

Video: Obraćanje presjednice Opštine Kotor Maje Ćatović povodom otvaranja kaptaže u mjestu Zagora

Video: Izjava prof. dr Mićka Radulovića inžinjera geologije povodom otvaranja kaptaže u mjestu Zagora

Video: Izjava Steva Popovića, mještanina Zagore povodom otvaranja kaptaže

Video: Kadrovi otvaranja kaptaže u mjestu Zagora i obilaska polj. proizvodjača sa teritorije Opštine Kotor


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?