Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар пољопривреде у радној посјети општини Котор

Објављено: 19.08.2014. 23:33 Аутор: МПРР

MPRR MPRR

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић боравио је данас у радној посјети општини Котор и заједно са градоначелником Котора Мајом Ћатовић разговарао са пољопривредним произвођачима тога краја и отворио каптажу у мјесној заједници Загора.

Ниједан пројекат не радимо напамет и без ваљаног разлога. Истражни радови и проналазак воде у Загори у многоме се ослонио на савјете стручњака и анализе. Резултати нијесу изостали. Наставили смо да радимо на уобичајени начин – заједно са мјештанима и општином. Ово је лијепа прилика да се захвалим свима који су покренули иницијативу, и градоначелнику Маји Ћатовић и општини Котор на подршци коју су пружили“, рекао је министар Ивановић и додао „Овај дио општине Котор за нас је јако битан јер у њему видимо потенцијал за развој пољопривреде. Наставићемо даље да по Црној Гори развијамо инфраструктурне пројекте који су од значаја за развој пољопривреде“.

Обилазећи пољопривредне прозивођаче Министар је искористио прилику да их упозна са мјерама Агробуџета и предстојећим позивом за програм ИПАРД лике, за који постоји велико интересовање пољопривредних произвођача.

Маја Ћатовић, градоначелник општине Котор, истакла је значај сарадње са Министарством пољопривреде и мјештанима која је довела до успјешне реализације пројекта, и додала „Нама је циљ да свако село у општини Котор, која је јако разруђена, и обухвата површину од 332 км2, добије воду. Мислим да је вријеме да више људи живи на селу. На селу можете лакше и боље живјети од оног што радите, а наша села нијесу удаљена од градова“.

Проф. др Мићко Радуловић, дипл. инг геологије казао је да је након детаљних хидрогеолошких истраживања израђена бушотина „на дубини од 255 метара, 45 метара испод нивоа. Прве анализе показале су да се ради о веома квалитетној води, прве А класе, која је употребљива за пиће“ и закључио „У наредној фази треба урадити елаборат о изворишту и дефинисати издашност и квалитет воде, а након тога урадити пројекат захватања воде са овог изворишта“.

Свето Поповић, мјештанин мјесне заједнице Загора изразио је велико задовољство што су коначно добили воду и захвалио се на успјешној сарадњи са Општином и Министарством пољопривреде и руралног развоја. "Увијек нам је била жеља да и ми имамо воду. Данас смо изузетно сретни што смо дочекали да видимо да смо пронашли воду. Имали смо сјајну сарадњу са Министарством пољопривреде и општином Котор. На овом пројекту студенти могу да пишу дисертације, јер од када постоји мјесто овдје воде никад није било. Зато смо веома задовољни са послом који је до сада завршен".

Видео: Обраћање министра пољопривреде и руралног развоја проф. др Петра Ивановића поводом отварања каптаже у мјесту Загора

Видео: Обраћање пресједнице Општине Котор Маје Ћатовић поводом отварања каптаже у мјесту Загора

Видео: Изјава проф. др Мићка Радуловића инжињера геологије поводом отварања каптаже у мјесту Загора

Видео: Изјава Стева Поповића, мјештанина Загоре поводом отварања каптаже

Видео: Кадрови отварања каптаже у мјесту Загора и обиласка пољ. производјача са територије Општине Котор


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?