Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pripadnici IX kontingenta VCG uspješno završili angažovanje u misiji ISAF

Objavljeno: 21.09.2014. 18:25 Autor: mod

Svečani doček pripadnika IX kontingenta Vojske Crne Gore iz misije ISAF u Avganistanu upriličen je danas u kasarni u Golubovcima.

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić poželjela je dobrodošlicu pripadnicima IX kontingenta nakon uspješno završenog zadatka istakavši da su svoju dužnost obavljali u periodu tokom kojeg su održani izbori za predsjednika Avganistana, što je predstavljalo dodatni izazov sa aspekta bezbjedonosne situacije u zoni u kojoj su bili angažovani. ,,Vaše učešće u naporima međunarodne zajednice da uspostavi i odži mir na globalnom nivou pokazuje da je Crne Gora odlučna u riješenosti da uzme aktivno učešće u kolektivnom sistemu bezbjednosti”, kazala je ministar Pejanović-Đurišić.

Komandant IX kontingenta VCG major Novak Komatina iskazao je zahvalnost Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore na podršci koju su im pružili tokom učešća u misiji. Takođe, istakao je da su pripadnici IX kontingenta sve zadatke u potpunosti i na veoma profesionalan način izvršili, čime su pokazali da mogu realizovati vrlo složene i zahtjevne zadatke ravnopravno sa pripadnicima oružanih snaga razvijenih zemalja.

U mirovnoj misiji ISAF u Avganistanu trenutno je angažovan X kontingent VCG koji se nalazi u kampu Marmal u Mazar e Šarifu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?