Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Припадници ИX контингента ВЦГ успјешно завршили ангажовање у мисији ИСАФ

Објављено: 21.09.2014. 18:25 Аутор: мод

Свечани дочек припадника ИX контингента Војске Црне Горе из мисије ИСАФ у Авганистану уприличен је данас у касарни у Голубовцима.

Министар одбране проф. др Милица Пејановић-Ђуришић пожељела је добродошлицу припадницима ИX контингента након успјешно завршеног задатка истакавши да су своју дужност обављали у периоду током којег су одржани избори за предсједника Авганистана, што је представљало додатни изазов са аспекта безбједоносне ситуације у зони у којој су били ангажовани. ,,Ваше учешће у напорима међународне заједнице да успостави и оџи мир на глобалном нивоу показује да је Црне Гора одлучна у ријешености да узме активно учешће у колективном систему безбједности”, казала је министар Пејановић-Ђуришић.

Командант ИX контингента ВЦГ мајор Новак Коматина исказао је захвалност Министарству одбране и Војсци Црне Горе на подршци коју су им пружили током учешћа у мисији. Такође, истакао је да су припадници ИX контингента све задатке у потпуности и на веома професионалан начин извршили, чиме су показали да могу реализовати врло сложене и захтјевне задатке равноправно са припадницима оружаних снага развијених земаља.

У мировној мисији ИСАФ у Авганистану тренутно је ангажован X контингент ВЦГ који се налази у кампу Мармал у Мазар е Шарифу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?