Војска Црне Горе

Уз мото „чојство и јунаштво” као професионална и модерна оружана снага чувамо Црну Гору и њене грађане.

НАТО и мултилатерала

Бити дио највећег колективног система безбједности за нашу земљу представља гаранцију националне безбједности, очувања суверенитета и територијалног интегритета.

Међународна сарадња

Министарство одбране настоји да има проактивну улогу у поспјешивању сарадње у области одбране са савезничким и партнерским земљама, водећи се принципима изградње и јачања међусобног повјерења.

Буди дио ВЦГ

Кроз различите пројекте и могућности за младе, желимо да обезбиједимо квалитетан кадар са адекватним способностима. Војска Црне Горе нуди сигуран посао и развој каријере. За младе људе и будуће лидере обезбјеђујемо бесплатно образовање и континуирано усавршавање.

Жене у систему одбране

Његујемо и промовишемо родну равноправност, једнакост и различитост. Наше активности усмјерене су ка охрабривању жена да се придруже систему одбране, јер препознајемо разлике као покретачку снагу наше организације.

Интегритет у Министарству одбране

Посебан значај придајемо принципу доброг управљања, изградњи и јачању личног и институционалног интегритета, имплементацији ефикасних контролних мјера и унапређењу система транспарентности и одговорности јавне управе, као превентивним механизмима за појаву корупције у сектору одбране.

Шта ради Министарство одбране?

Радимо за сигурну и просперитетну Црну Гору. Предлажемо и спроводимо политике у систему одбране како би заштитили нашу земљу и њене вриједности, уз професионалну и модерну Војску Црне Горе и у партнерству са савезницима.

Пратите нас

Руководећи тим

Контактирајте нас

Министарство одбране

Јована Томашевића 29, 81000 Подгорица, Црна Гора

потпуковник Вељко Малишић

Директорат за логистику
Социал Медиа

Правила понашања на званичним налозима Министарства одбране на друштвеним мрежама

Министарство одбране Црне Горе подстиче и подржава укључивање и подршку своје публике на друштвеним мрежама.
Детаљније