Војска Црне Горе

Уз мото „чојство и јунаштво” као професионална и модерна оружана снага чувамо Црну Гору и њене грађане.

НАТО и мултилатерала

Бити дио највећег колективног система безбједности за нашу земљу представља гаранцију националне безбједности, очувања суверенитета и територијалног интегритета.

Међународна сарадња

Министарство одбране настоји да има проактивну улогу у поспјешивању сарадње у области одбране са савезничким и партнерским земљама.

Буди дио ВЦГ

Војска Црне Горе нуди сигуран посао и развој каријере. За младе људе и будуће лидере обезбјеђујемо бесплатно образовање и континуирано усавршавање.

Жене у систему одбране

Његујемо и промовишемо родну равноправност, једнакост и различитост. Наше активности усмјерене су ка охрабривању жена да се придруже систему одбране.

Актуелности и најаве

RSS

Аналитичке картице МО

Шта ради Министарство одбране?

Министарство одбране врши послове управе који се односе на: извршавање утврђене политике одбране, планирање система одбране, међународну сарадњу у области одбране са министарствима одбране других држава и безбједносним организацијама, обавезе које проистичу по основу чланства у Сјеверно-атлантском савезу и другим безбједносним организацијама и иницијативама, активности из области одбране у оквиру придруживања Европској унији, припрему предлога закона, других прописа и општих аката из области одбране, израду стратегија, војне доктрине, пројеката и програма, попуну и мобилизацију Војске Црне Горе, војну, радну и материјалну обавезу, планирање, изградњу, реконструкцију, адаптацију и уређење објеката за потребе министарства и Војске Црне Горе, организовање електронских комуникација и сајбер безбједност за потребе система одбране, заштиту тајних података у области одбране, војно обавјештајне, контраобавјештајне и безбједносне послове у министарству и Војсци Црне Горе, усклађивање прописа из области одбране са правном тековином Европске уније.

Пратите нас

Руководећи тим

Филип Аџић

Филип Аџић

Руководилац радом Министарства одбране и министар унутрашњих послова

Министарство одбране

Контактирајте нас

Министарство одбране

Јована Томашевића 29, 81000 Подгорица, Црна Гора

Филип Аџић

Руководилац радом Министарства одбране и министар унутрашњих послова

Министарство одбране
Социал Медиа

Правила понашања на званичним налозима Министарства одбране на друштвеним мрежама

Министарство одбране Црне Горе подстиче и подржава укључивање и подршку своје публике на друштвеним мрежама.
Детаљније