Војска Црне Горе

Уз мото „чојство и јунаштво” као професионална и модерна оружана снага чувамо Црну Гору и њене грађане.

НАТО и мултилатерала

Бити дио највећег колективног система безбједности за нашу земљу представља гаранцију националне безбједности, очувања суверенитета и територијалног интегритета.

Међународна сарадња

Министарство одбране настоји да има проактивну улогу у поспјешивању сарадње у области одбране са савезничким и партнерским земљама.

Буди дио ВЦГ

Војска Црне Горе нуди сигуран посао и развој каријере. За младе људе и будуће лидере обезбјеђујемо бесплатно образовање и континуирано усавршавање.

Жене у систему одбране

Његујемо и промовишемо родну равноправност, једнакост и различитост. Наше активности усмјерене су ка охрабривању жена да се придруже систему одбране.

Актуелности и најаве

RSS

Аналитичке картице и путни налози МО

Финансирање медија

Шта ради Министарство одбране?

Министарство одбране врши послове управе који се односе на: извршавање утврђене политике одбране, планирање система одбране, међународну сарадњу, обавезе које проистичу по основу чланства у Сјеверно-атлантском савезу и другим безбједносним организацијама и иницијативама, активности из области одбране у оквиру придруживања ЕУ, припрему предлога закона, других прописа и општих аката из области одбране, израду стратегија, војне доктрине, пројеката и програма, попуну и мобилизацију Војске , војну, радну и материјалну обавезу, планирање, изградњу, реконструкцију, адаптацију и уређење објеката за потребе министарства и Војске, организовање електронских комуникација и сајбер безбједност за потребе система одбране, заштиту тајних података у области одбране, војно обавјештајне, контраобавјештајне и безбједносне послове у министарству и Војсци, усклађивање прописа из области одбране са правном тековином ЕУ.

Пратите нас

Руководећи тим

Контактирајте нас

Министарство одбране

Јована Томашевића 29, 81000 Подгорица, Црна Гора

Драган Краповић

Министар

Министарство одбране
Социал Медиа

Правила понашања на званичним налозима Министарства одбране на друштвеним мрежама

Министарство одбране Црне Горе подстиче и подржава укључивање и подршку своје публике на друштвеним мрежама.
Детаљније