Vojska Crne Gore

Uz moto „čojstvo i junaštvo” kao profesionalna i moderna oružana snaga čuvamo Crnu Goru i njene građane.

NATO i multilaterala

Biti dio najvećeg kolektivnog sistema bezbjednosti za našu zemlju predstavlja garanciju nacionalne bezbjednosti, očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Međunarodna saradnja

Ministarstvo odbrane nastoji da ima proaktivnu ulogu u pospješivanju saradnje u oblasti odbrane sa savezničkim i partnerskim zemljama.

Budi dio VCG

Vojska Crne Gore nudi siguran posao i razvoj karijere. Za mlade ljude i buduće lidere obezbjeđujemo besplatno obrazovanje i kontinuirano usavršavanje.

Žene u sistemu odbrane

Njegujemo i promovišemo rodnu ravnopravnost, jednakost i različitost. Naše aktivnosti usmjerene su ka ohrabrivanju žena da se pridruže sistemu odbrane.

Istaknute vijesti

Aktuelnosti i najave

RSS

Analitičke kartice i putni nalozi MO

Finansiranje medija

01.04.2024.
Finansiranje medija za 2023 godinu.Obrazac o podacima o iznosu finansijskih sredstava dodijeljenih medija za pruzanje javnih usluga.

Šta radi Ministarstvo odbrane?

Ministarstvo odbrane vrši poslove uprave koji se odnose na: izvršavanje utvrđene politike odbrane, planiranje sistema odbrane, međunarodnu saradnju, obaveze koje proističu po osnovu članstva u Sjeverno-atlantskom savezu i drugim bezbjednosnim organizacijama i inicijativama, aktivnosti iz oblasti odbrane u okviru pridruživanja EU, pripremu predloga zakona, drugih propisa i opštih akata iz oblasti odbrane, izradu strategija, vojne doktrine, projekata i programa, popunu i mobilizaciju Vojske , vojnu, radnu i materijalnu obavezu, planiranje, izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i uređenje objekata za potrebe ministarstva i Vojske, organizovanje elektronskih komunikacija i sajber bezbjednost za potrebe sistema odbrane, zaštitu tajnih podataka u oblasti odbrane, vojno obavještajne, kontraobavještajne i bezbjednosne poslove u ministarstvu i Vojsci, usklađivanje propisa iz oblasti odbrane sa pravnom tekovinom EU.

Rukovodeći tim

Kontaktirajte nas

Ministarstvo odbrane

Jovana Tomaševića 29, 81000 Podgorica, Crna Gora

Marko Marković

Državni sekretar

Ministarstvo odbrane
Social Media

Pravila ponašanja na zvaničnim nalozima Ministarstva odbrane na društvenim mrežama

Ministarstvo odbrane Crne Gore podstiče i podržava uključivanje i podršku svoje publike na društvenim mrežama.
Detaljnije