Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Glavni izvjestilac za Crnu Goru u Bundestagu saopštio premijeru Đukanoviću: Vlada SR Njemačke prepoznaje napredak na evropskom putu Crne Gore

Objavljeno: 20.10.2014. 23:13 Autor: Biro za odnose s javnošću

Crna Gora dobro ide evropskim putem i Vlada SR Njemačke prepoznaje taj napredak. Stoga će Crna Gora imati punu podršku u savladavanju izazova, posebno u prioritenim oblastima sadržanih u Izvještaju Evropske Komisije - rekao je glavni izvjestilac za Crnu Goru u Odboru za međunarodne odnose Bundestaga i poslanik CDU/CSU u Parlamentu SR Njemačke Peter Bajer, u razgovoru sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem.

Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo ukupnim dinamičnim odnosima Crne Gore i Njemčke, koji su dobili dodatni podsticaj uspješnom Konferencijom o Zapadnom Balkanu u Berlinu.U tom kontekstu, naglasio je značaj pojačane pažnje Njemačke za dalje integracione procese Zapadnog Balkana i podrške za njegovo ekonomsko unapređenje i infrastrukturni razvoj, kao preduslova za dalji evropski put zemalja regiona. Ukazao je takođe na punu posvećenost Crne Gore daljim reformama i postizanju ciljeva zacrtanih evropskom i evro-atlanstkom agendom, u čemu imamo, kako je kazao, snažnu podršku SR Njemačke.

Premijer Đukanović zahvalio je njemačkoj Vladi i institucijama na kontinuiranoj razvojnoj pomoći u prethodnom periodu, i istakao značaj intenziviranja ekonomske saradnje između dvije države.

Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?