Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Главни извјестилац за Црну Гору у Бундестагу саопштио премијеру Ђукановићу: Влада СР Њемачке препознаје напредак на европском путу Црне Горе

Објављено: 20.10.2014. 23:13 Аутор: Биро за односе с јавношћу

Црна Гора добро иде европским путем и Влада СР Њемачке препознаје тај напредак. Стога ће Црна Гора имати пуну подршку у савладавању изазова, посебно у приоритеним областима садржаних у Извјештају Европске Комисије - рекао је главни извјестилац за Црну Гору у Одбору за међународне односе Бундестага и посланик ЦДУ/ЦСУ у Парламенту СР Њемачке Петер Бајер, у разговору са предсједником Владе Црне Горе Милом Ђукановићем.

Предсједник Владе изразио је задовољство укупним динамичним односима Црне Горе и Њемчке, који су добили додатни подстицај успјешном Конференцијом о Западном Балкану у Берлину.У том контексту, нагласио је значај појачане пажње Њемачке за даље интеграционе процесе Западног Балкана и подршке за његово економско унапређење и инфраструктурни развој, као предуслова за даљи европски пут земаља региона. Указао је такође на пуну посвећеност Црне Горе даљим реформама и постизању циљева зацртаних европском и евро-атланстком агендом, у чему имамо, како је казао, снажну подршку СР Њемачке.

Премијер Ђукановић захвалио је њемачкој Влади и институцијама на континуираној развојној помоћи у претходном периоду, и истакао значај интензивирања економске сарадње између двије државе.

Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?