Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Konjević – Bajer: Za borbu protiv organizovanog kriminala ključna regionalna saradnja

Za uspješnu borbu protiv organizovanog kriminala potrebna je dobra regionalna saradnja, ocijenjeno je danas na sastanku ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i poslanika CDU/CSU u Parlamentu SR Njemačke Petera Bajera.

Ministar Konjević je ocijenio uspješnom saradnju Crne Gore i država regiona u oblasti unutrašnjih poslova, i posebno u dijelu policijske nadležnosti. Osim što se uspješno realizuju aktivnosti vezane za razgraničenje sa Bosnom i Hercegovinom, Kosovom i Albanijom, ministar je istakao i nekoliko policijskih akcija koje su sprovedene sa državama Zapadnog Balkana, a koje su rezultirale rasvjetljavanjem najtežih krivičnih djela. On je gospodina Bajera upoznao i sa aktivnostima koje Crna Gora sprovodi na jačanju institucionalnog kapaciteta za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, imajući u vidu da je obezbjeđivanje mjerljivih rezultata u toj oblasti dominantan izazov. 

Konjević je gospodinu Bajeru je ukazao na visok stepen realizacije mjera iz Akcionog plana za poglavlje 24, za koje je zaduženo Ministarstvo unutrašnjih poslova, uz podsjećanje da je u Izvještaju o napretku konstatovano da je u tom dijelu postignut određeni napredak.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o pitanjima azila i migracija, a ministar Konjević je informisao poslanika Bajera o brojnim aktivnostima koje MUP, ali i drugi državni organi, uz pomoć UNHCR-a i EU, sprovode u cilju trajnog rješavanja statusa raseljenih i interno raseljenih lica.

Ministar Konjević je iskazao zahvalnost Crne Gore i njenih institucija na pomoći koju dobijaju od Njemačke, u cilju sprovođenja sveobuhvatnih reformi u procesu evropskih integracija.


Ministarstvo unutrašnjih poslova / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?