Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Разговори Коњевић – Бајер: За борбу против организованог криминала кључна регионална сарадња

За успјешну борбу против организованог криминала потребна је добра регионална сарадња, оцијењено је данас на састанку министра унутрашњих послова Рашка Коњевића и посланика ЦДУ/ЦСУ у Парламенту СР Њемачке Петера Бајера.

Министар Коњевић је оцијенио успјешном сарадњу Црне Горе и држава региона у области унутрашњих послова, и посебно у дијелу полицијске надлежности. Осим што се успјешно реализују активности везане за разграничење са Босном и Херцеговином, Косовом и Албанијом, министар је истакао и неколико полицијских акција које су спроведене са државама Западног Балкана, а које су резултирале расвјетљавањем најтежих кривичних дјела. Он је господина Бајера упознао и са активностима које Црна Гора спроводи на јачању институционалног капацитета за борбу против корупције и организованог криминала, имајући у виду да је обезбјеђивање мјерљивих резултата у тој области доминантан изазов. 

Коњевић је господину Бајеру је указао на висок степен реализације мјера из Акционог плана за поглавље 24, за које је задужено Министарство унутрашњих послова, уз подсјећање да је у Извјештају о напретку констатовано да је у том дијелу постигнут одређени напредак.

Саговорници су размијенили мишљења о питањима азила и миграција, а министар Коњевић је информисао посланика Бајера о бројним активностима које МУП, али и други државни органи, уз помоћ УНХЦР-а и ЕУ, спроводе у циљу трајног рјешавања статуса расељених и интерно расељених лица.

Министар Коњевић је исказао захвалност Црне Горе и њених институција на помоћи коју добијају од Њемачке, у циљу спровођења свеобухватних реформи у процесу европских интеграција.


Министарство унутрашњих послова / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?