Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović primio ambasadorku Češke: Češka ponuda za TE Pljevlja II ima punu podršku u Vladi Češke Republike

Objavljeno: 21.10.2014. 20:34 Autor: Biro
   
Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Prof.dr Vujica Lazović primio je danas ambasadorku Češke Republikke u Crnoj Gori, Ivanu Hlavsovu.

Ambasadorka Hlavsova se osvrnula na tradicionalno dobre odnose dvije države naglasivši apsolutnu spremnost Češke Republike da podrži Crnu Goru na njenom putu ka evropskim i evroatlanskim integracijama.

Potpredsjednik Lazović je istakao značaj intenzivne bilateralne saradnje dvije države kao dobre osnove za unapređenje ekonomskih odnosa i veće prisustvo čeških investitora u Crnoj Gori.
Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za intenziviranje ekonomske saradnje posebno u oblasti turizma, energetike i izgradnje saobraćajne infrastrukture.

U tom smislu ambasadorka je istakla da češka kompanija Škoda Praha, koja učestvuje u postupku za izbor partnera za izgradnju II bloka Termoelektrane Pljevlja ima punu podršku u Vladi Češke Republike, garantujući da bi kvalitet isporucene robe i usluga bio u skladu sa najvišim evropskim standardima. Takođe je najavljeno da će dvadeset kompanija iz Češke učestvovati na Sajmu ekologije koji bi trebalo da bude održan u aprilu 2015. godine u Budvi.

Sastanku je prisustvovao i Izudin Gušmirović direktor češke Agencije za podsticanje trgovine, koja već sedam godina ima kancelariju u Crnoj Gori.

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?