Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Вујица Лазовић примио амбасадорку Чешке: Чешка понуда за ТЕ Пљевља ИИ има пуну подршку у Влади Чешке Републике

Објављено: 21.10.2014. 20:34 Аутор: Биро
   
Потпредсједник Владе и министар за информационо друштво и телекомуникације Проф.др Вујица Лазовић примио је данас амбасадорку Чешке Републикке у Црној Гори, Ивану Хлавсову.

Амбасадорка Хлавсова се осврнула на традиционално добре односе двије државе нагласивши апсолутну спремност Чешке Републике да подржи Црну Гору на њеном путу ка европским и евроатланским интеграцијама.

Потпредсједник Лазовић је истакао значај интензивне билатералне сарадње двије државе као добре основе за унапређење економских односа и веће присуство чешких инвеститора у Црној Гори.
Саговорници су се сагласили да постоји простор за интензивирање економске сарадње посебно у области туризма, енергетике и изградње саобраћајне инфраструктуре.

У том смислу амбасадорка је истакла да чешка компанија Шкода Праха, која учествује у поступку за избор партнера за изградњу ИИ блока Термоелектране Пљевља има пуну подршку у Влади Чешке Републике, гарантујући да би квалитет испоруцене робе и услуга био у складу са највишим европским стандардима. Такође је најављено да ће двадесет компанија из Чешке учествовати на Сајму екологије који би требало да буде одржан у априлу 2015. године у Будви.

Састанку је присуствовао и Изудин Гушмировић директор чешке Агенције за подстицање трговине, која већ седам година има канцеларију у Црној Гори.

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?