Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Đukanović - Hojt Ji: Punopravno članstvo u EU i NATO zajednički interes dvije države

Objavljeno: 24.10.2014. 01:30 Autor: Biro za odnose s javnošću

Biro za odnose s javnošću

Dinamičan dijalog sa zvaničnicima Sjedinjenih Američkih Država potvrda je kontinuiranog partnerstva i podrške Crnoj Gori u ostvarenju njenih spoljnopolitičkih ciljeva - saopšteno je tokom razgovora predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Stejt Dipartmenta Hojt Jiem (Hoyt Yee), koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori. U tom kontekstu potvrđen je zajednički interes dvije države da Crna Gora uspješno nastavi putem integracija do punopravnog ćlanstva u NATO i EU.

Predsjednik Vlade je istakao da je Crna Gora upravo zahvaljujući i podršci Sjedinjenih Američkih Država, od obnove nezavisnosti, postigla zapažene rezultate i postavila solidan temelj za dalji ekonomski i demokratski razvoj. Ta podrška za Crnu Goru je bila značajna u svim izazovnim periodima novije istorije, ali i danas kada se dinamično krećemo evropskim i evro-atlantskim putem, kazao je Đukanović. Predsjednik Vlade ukazao je na punu spremnost Vlade i institucija Crne Gore da nastave sa reformama i savladavanjem izazova u cilju sveukupnog prosperiteta naseg društva.

Visoki zvaničnik Stejt Dipartmensta čestitao je Crnoj Gori na ostvarenom napretku i istakao da Sjedinjene Američke Države visoko vrednuju doprinose koje je Crna Gora pružila regionu. Stoga je, istakao je Hojt Ji, izuzetno važno da i dalje ide naprijed putem razvoja, u čemu će kao i do sada imati punu podršku njegove zemlje.

Sagovornici su iskazali opredjeljenje da u neposrednom periodu, kroz partnerski odnos i saradnju, nastave intenzivirani dijalog, kako bi Crna Gora uspješno prešla put do skore pune integracije u NATO.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka SAD Sju Kej Braun.

Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?