Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Разговори Ђукановић - Хојт Ји: Пуноправно чланство у ЕУ и НАТО заједнички интерес двије државе

Објављено: 24.10.2014. 01:30 Аутор: Биро за односе с јавношћу

Biro za odnose s javnošću

Динамичан дијалог са званичницима Сједињених Америчких Држава потврда је континуираног партнерства и подршке Црној Гори у остварењу њених спољнополитичких циљева - саопштено је током разговора предсједника Владе Мила Ђукановића са замјеником помоћника државног секретара Стејт Дипартмента Хојт Јием (Хоyт Yее), који борави у службеној посјети Црној Гори. У том контексту потврђен је заједнички интерес двије државе да Црна Гора успјешно настави путем интеграција до пуноправног ћланства у НАТО и ЕУ.

Предсједник Владе је истакао да је Црна Гора управо захваљујући и подршци Сједињених Америчких Држава, од обнове независности, постигла запажене резултате и поставила солидан темељ за даљи економски и демократски развој. Та подршка за Црну Гору је била значајна у свим изазовним периодима новије историје, али и данас када се динамично крећемо европским и евро-атлантским путем, казао је Ђукановић. Предсједник Владе указао је на пуну спремност Владе и институција Црне Горе да наставе са реформама и савладавањем изазова у циљу свеукупног просперитета насег друштва.

Високи званичник Стејт Дипартменста честитао је Црној Гори на оствареном напретку и истакао да Сједињене Америчке Државе високо вреднују доприносе које је Црна Гора пружила региону. Стога је, истакао је Хојт Ји, изузетно важно да и даље иде напријед путем развоја, у чему ће као и до сада имати пуну подршку његове земље.

Саговорници су исказали опредјељење да у непосредном периоду, кроз партнерски однос и сарадњу, наставе интензивирани дијалог, како би Црна Гора успјешно прешла пут до скоре пуне интеграције у НАТО.

Састанку је присуствовала и амбасадорка САД Сју Кеј Браун.

Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?