Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje na tekst objavljen u Dnevnom listu „Dan“ pod naslovom „Pao Vladin tender“

Povodom teksta „Pao vladin tender za mobilne telefone“ koji je objavljen u četvrtak, 20. novembra 2014. godine u dnevnom listu „Dan“ radi potpunog, pravilnog i istinitog obavještavanja javnosti saopštavamo:

Nije tačna informacija da je Državna komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila vladin tender za mobilne telefone, kako je u naslovu i tekstu sugerisano. 

Tačno je da je poništila tačku XXII – Uputstvo ponuđačima iz tenderske dokumentacije po pozivu koji je Generalni sekretarijat Vlade objavio radi izbora mobilnog operatera za pružanje usluga mobilne telefonije i mobilnog interneta. Osporenom tačkom XXII je, između ostalog, kao obavezan uslov za ponuđača traženo da obezbijedi uključivanje najmanje pet privatnih SIM kartica po službeniku, u korisničku grupu, po uslovima koje će imati službenici Generalnog sekretarijata Vlade, koji bi sami plaćali svoje račune. Ovakva rješenja postoje u više velikih kompanija i organa državne uprave, iz razloga što kompanije koje pružaju usluge mobilne telefonije, same nude mogućnost uključivanja fizičkih lica u korisničke grupe poslovnih naručilaca, nakon potpisivanja ugovora. 

Ovo rješenje podrazumijeva uštede i transparentnost, a što je kompanija koja se žalila iskoristila očito kako bi dobila na vremenu i produžila rok pružanja ugovorenih usluga po prošlogodišnjem tenderu, po kojem i sama pruža usluge na koje se sada žali.

Ovo je jedina istina, a sve ostalo je providan pokušaj obmanjivanja javnosti.

GENER ALNI SEKRETARIJAT VLADE / BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?