Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање на текст објављен у Дневном листу „Дан“ под насловом „Пао Владин тендер“

Поводом текста „Пао владин тендер за мобилне телефоне“ који је објављен у четвртак, 20. новембра 2014. године у дневном листу „Дан“ ради потпуног, правилног и истинитог обавјештавања јавности саопштавамо:

Није тачна информација да је Државна комисија за контролу поступка јавних набавки поништила владин тендер за мобилне телефоне, како је у наслову и тексту сугерисано. 

Тачно је да је поништила тачку XXИИ – Упутство понуђачима из тендерске документације по позиву који је Генерални секретаријат Владе објавио ради избора мобилног оператера за пружање услуга мобилне телефоније и мобилног интернета. Оспореном тачком XXИИ је, између осталог, као обавезан услов за понуђача тражено да обезбиједи укључивање најмање пет приватних СИМ картица по службенику, у корисничку групу, по условима које ће имати службеници Генералног секретаријата Владе, који би сами плаћали своје рачуне. Оваква рјешења постоје у више великих компанија и органа државне управе, из разлога што компаније које пружају услуге мобилне телефоније, саме нуде могућност укључивања физичких лица у корисничке групе пословних наручилаца, након потписивања уговора. 

Ово рјешење подразумијева уштеде и транспарентност, а што је компанија која се жалила искористила очито како би добила на времену и продужила рок пружања уговорених услуга по прошлогодишњем тендеру, по којем и сама пружа услуге на које се сада жали.

Ово је једина истина, а све остало је провидан покушај обмањивања јавности.

ГЕНЕР АЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ / БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?