Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Đukanović - Hasanov: Uspješni investicioni projekti Azerbejdžana - podsticaj za buduća ulaganja u razvoj Crne Gore

Objavljeno: 27.11.2014. 01:29 Autor: Biro za odnose s javnošću

Biro za odnose s javnošću

Video: Susret predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasanovim - kadrovi

Uspješno započeti investicioni projekti Azerbejdžana u Crnoj Gori predstavljaju dobar temelj za produbljivanje saradnje u obostranom interesu i svojevrstan podsticaj za buduća ulaganja u razvoj Crne Gore - istakao je predsjednik Vlade Milo Đukanović u današnjem razgovoru sa ambasadorom Republike Azerbejdžan Eldarom Hasanovim.

U razgovoru su razmijenjena mišljenja o daljoj perspektivi uspješne saradnje Crne Gore i Azerbejdžana, uz obostrano zadovoljstvo sadržajem i rezultatima nedavne posjete premijera Đukanovića Bakuu, koja je dala dodatni impuls razvoju bilateralnih odnosa. U tom kontekstu, iskazano je interesovanje za realizaciju projekta putne infrastrukture, koji bi unaprijedio kvalitet saobraćaja na Crnogorskom primorju i bio logistička podrška prestižnim rizortima u turizmu, od Tivta do Herceg Novog.

Ambasador Hasanov je prenio pozdrave predsjednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva i premijera Artura Rasizadea i čestitao Vladi Crne Gore na izvanrednim rezultatima u procesu integracija i uspješnom vođenju ekonomske politike.

Sagovornici su razgovorali i o inicijativi za osnivanje Regionalnog centra azerbejdžanske kompanije SOCAR, u cilju očekivanog unapređenja odnosa u oblasti enegetike.

Dogovoren je nastavak razgovora na ekspertskom nivou u cilju sagledavanja mogućnosti za realizaciju iniciranih projekata.

Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?